onsdag 6 oktober 2010

Skogsagility Nivå 1 Hösten 2010, pass 3

19 september kl. 16:00
Väder: solsken.

Närvarande:
Dansk/svensk gårdhund, hanhund
Golden retriever, tik

Vi började passet med Uppvärmning av hundens ryggmuskler och muskelkorsett.

Idag gick vi igenom alla hinder och tränade på hur vi ska belöna och när och inte. Vi avslutade sedan passet med lite kombinationer.

Att snurra på sten kan hundarna utan och innan nu så nu är det dags att fasa ut belöningen, som senare ska komma efter att hunden har klarat flera hinder i rad.

Det här med att krypa under en stock är hundarna riktigt hajj på, men mattar och hussar har det svårare. Var ska man göra av benen? Hur saktar man in hunden för att inte tappa den på andra sidan stocken?


Att gå upp på en stock och gå en bit har den dansk-svenska gårdshunden nästan blivit expert på sen sist då han inte ens kunde ta sig upp utan att ramla av direkt igen. Övning ger färdighet, sanna mina ord. Och goldentiken hon klarade det hela lika galant som vanligt.

Tunneln klarade hundarna av som om de inte gjort annat så vi gick raskt vidare till slalom. Vi arbetade på fyra-kombinationen och handling igenom slalom. Det är svårt att inte fuska, men det är nästan lika lätt att lära sig själv och hunden hur det egentligen ska gå till.

Att hoppa över stockar med lite fart och fläkt gick riktigt bra. Goldentiken spatsera över utan minsta ansträngning och gårdshunden han flög över med stil.


Vi avslutade dagens pass med att kombinera hinder två och två. Först ut var snurra på sten följt av slalom och efter det under stock in i tunneln. Jag tror ingen av deltagarna säger emot mig om jag säger att det sistnämnda var en aning svårare.


Nästa pass ska vi fortsätta med två-hinders-kombinationer och handling.

Jag vill ge en guldstjärna till…
Gårdshundens husse för att han visar sån enorm glädje och engagemang, det är inte konstigt att hans hund är så lyhörd.
Goldentikens matte för att hon litade mer på sin hunds förmåga detta pass och därmed lyckades med varenda utmaning.


Kom nu ihåg att ni får göra vad ni vill i en vecka och sen ska hunden vila från skogagilityn i en vecka innan vi ses igen.

Vi ses den 17 oktober!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar