måndag 27 september 2010

Skogsagilityn byter lokal till våren

Skogsagilityn har varit riktigt populär under hösten men svår att planera in i kalendern. Så därför har flera intressenter gått miste om kursen denna säsong.

Till våren läggs kursen om både uppläggsmässigt och geografiskt.

Geografiskt så flyttar kursen till Jordbro. Dels p.g.a. av att Rudan ska bli ett naturskyddsområde och dels för instruktören (Camilla) ska få bättre arbetstider med möjlighet till raster mellan kurserna och närmare från förrådet med hinder till själva kursplatsen.
Eftersom att skogsailityn kommer att kunna hållas större delen av året efter flytten så blir det lättare att flytta sakerna och komma inomhus vid behov.
Ni är säkert många som har sett Camilla släpa runt på hinder, pinnar, koner och tunnlar under 2010. Och ingen har väl missat cykeln med transportvagn som använts under våren och sommaren.
Ett plus blir som sagt att kursen kommer att kunna gå även vintertid (förhoppningsvis) fr.o.m. februari 2011 vilket gör att skogsagilitysäsongen förlängs vårtid med två månader (start februari efter jaktsäsongen istället för efter snösmältningen).

När det gäller upplägg så blir kursen lika lång tidsmässigt, men med färre pass. 5 pass á 60-75 min blir 3 pass á 2 tim. I mitten planeras tid för paus med fika.
Detta innebär bl.a. att fler starter kan planeras in i kalendern och att chansen att kunna gå Nivå 2 samma säsong ökar för de som är intresserade.

För de som går kursen under våren 2011 planeras även för gratis aktiveringstillfällen då vi tävlar mot oss själva på skoj. Det enda vi räknar är tid, inga poäng eller poängavdrag och ingen jämförs med någon annan.

En tredje anledning till att kursen görs om är för att lägga grunden för ett framtida samarbete med Hundkompaniet inom just Skogsagilityn.

Vi ses i skogen i februari! Anmäl ditt intresse redan nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar