fredag 24 september 2010

Skogsagility Nivå 1 Våren 2010, andra passet

19 september kl. 16:00
Väder: solsken.

Närvarande:
Border collie, hanhund
Dansk/svensk gårdhund, hanhund
Golden retriever, tik

Vi började passet med Uppvärmning av hundens ryggmuskler och muskelkorsett.

När hundarna hade fått upp ett ordentligt flås var det dags för en ny övning i att leda hunden (handling). Vi använde oss av en befintlig stock och efter att jag hade visat med min medhavda visningshund Chihuahua, hanhund 3 år, så fick deltagarna prova på att leda hunden när de vände sig om åt båda hållen. Det gäller att inte tappa hunden bakom sig och samtidigt ha blicken mot nästa hinder.

Sedan gick vi vidare till några olika hinder.

Tunneln introducerades och alla hundar klarade den även om någon av de var lite undrande till en början. Att se den dansk/svenska gårdshunden fara igenom som ett jehu satte ett leende på mångas läppar.

Att snurra är inte det lättaste ens på marken tyckte hundarna, kan ni då tänka er hur det gick på en sten och speciellt åt, vad hundarna tycker är, fel håll. Här behövs lite träning, men kul var det tyckte alla deltagare.

En stock är inte alltid lätt att gå på, om man inte är en golden vill säga. Hon gick med stil, hon gick med flärd, hon gick felfritt. Så härligt att se. Den dansk/svenska gårdshunden var inte lika stockvan och fick hjälp av husse för att hålla sig kvar länge nog att bli belönad. Här hade det varit bra att ha en klicker, som är lite lättare att tajma med än ett Bra!-ord. Border collien, ja han ville mest bara över, och över och över. Tålamod är inte den här rasens starka sida. Tajming och tålamod är istället något man som ägare måste besitta.

Vi avslutade dagens pass med en bana som utgjordes av dagens tre hinder. Ett varv i lagom takt så att människorna hann tänka på vad de gjorde, och ett varv i lite snabbare tempo.

Jag vill ge en guldstjärna till…
Border colliens matte för att hon är envisare än sin hund.
Gårdshundens husse för att han är lika envis som sin hund och lika tålig.
Goldentikens matte för att hon spred sin glädje och framåtanda till hunden detta pass. Riktigt kul att se!

Kom nu ihåg att ni får göra vad ni vill i en vecka och sen ska hunden vila från skogagilityn i en vecka innan vi ses igen.

Vi ses den 3 oktober!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar