måndag 27 september 2010

Skogsagility Nivå 2 Hösten 2010, tredje passet

26 september kl. 16:00
Väder: helt ok.

Närvarande:
Cairn terrier, tik
Norsk lundehund, hanhund


Vi startade med uppvärmingen som vanligt och sedan diskuterade vi hur det har gått hemma med Hands up och att Krypa. Cairn terriern har lite lättare att lära än lundehunden som gör sitt bästa, och matte också.

Vi började med att öva lite targeting. För det ändamålet har deltagarna fått ta med sig en varsin tumstock. Budget-target-pinne kallas det. Cairn terriern prickade rätt varje gång medan lundehunden såg ut som ”varför ska jag nosa på den för?”, men bättre blev det lite senare under passet…

Vi skulle avsluta passet med att springa en lång bana så vi gick igenom banan hinder för hinder detta pass.

Vi började med att ligga (målet är att krypa) på en stor stock. Det här med att ligga på en stock kan vara lite knepigt, man kan halka och man måste hela tiden ha koll på sina bakben.

Sedan gick vi till Slalom med hund. D v s här går hund och ägare tillsammans. Lundehunden tog sin egen lilla väg ibland men matte hittade iaf rätt. Här måste man ha koll på hund, händer, fötter och var träden står.

Sedan var det dags för dubbelhopp. Cairn terriern såg rolig ut när hon tog sats mot den första stocken för att hoppa över den andra. Men under själva banspringet så klarade båda hundarna att hoppa över båda stockarna utan att nudda med fötterna.

Att gå igenom tunneln är numera lätt som en plätt, så därför svängde vi tunneln en aning. Men det var inga problem det heller.

Att gå under blir hundarna bättre och bättre på. Här gäller det för ägarna att ge rätt signal så att de inte råkar ge hunden signalen att hoppa över/upp på istället. Hundarna kan följa vid det här laget så om det blir galet är det ägarna som inte haft koll på sina lemmar ordentligt.

I slalom så fuskar gärna mattar och hussar genom att leda hundarna runt varje pinne så vi jobbade på det idag; att bara leda in mellan pinnarna och sen fånga upp hunden igen.

Upp på stenen är inga problem. Idag fick hundarna både sitta fint och snurra åt båda hållet. Snurrigt värre!

Sedan tog vi en bensträckare och mental paus.

När teamen fick springa banan så skulle de med target-tumstocken leda hundarna mellan ligga-på-stocken och Slalom med hund och det gick oerhört bra, speciellt för lundehunden! Han bara följde pinnen som en förlängd arm. Vilket även innebar att han inte studsade fram lika mycket som vanligt.

Jag vill ge en guldstjärna till…
Cairnterrierns husse för att han inte ger sig förrän det blir rätt och då slutar han, så hunden minns alltid det som blev bra.
Lundehundens matte som känner sin hund och vad han går för och tar allt med en klackspark och inte kräver för mycket.

Vi gör ju det här för att ha kul, eller hur!

Vi ses den 10 oktober!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar