måndag 15 november 2010

Skvallerkurs startar 27/11

Skvallerkursen är en temakurs som framför allt riktar sig till vuxna hundar som gärna jagar cyklar, joggare, vilt eller annat som rör sig.

Skvallerträning som vi fokuserar till 100% på under kursen innebär att vi lär hunden att själv skvallra när den ser något som den egentligen vill springa fram till eller jaga efter. Det kan vara allt från cyklar och joggare till andra hundar eller barn.
Skvallerträningen utvecklades från början av Anders Hallgren för att få hundar viltrena, och metoden fungerar fortfarande till även detta även om det numera är vanligare att man använder det för hundmötesträning eller för att lära vallhundar att inte jaga allt som rör sig.

Att ha en hund som lärt sig skvallra innebär att man inte behöver neja, fya och öka klyftan mellan sig och sin hund. Man slipper frustrationen och kan koncentrera sig på att ha roligt och njuta av promenaden med sin hund.

Kursen är på 4 pass á 1 timme.
Kursen tar högst 5 deltagare.
Pris: 1000 kr.

Kursstart: Lördag 27 november kl. 10.00
Övriga datum: Lördagarna 11 & 18 december samt 8 januari. Den mesta träningen sker de tre första passen, sista passet arbetar vi på att fasa ut verktygen vi använder under inlärningsprocessen samt ser till att alla ni deltagare får hjälp att fortsätta utveckla era hundars skvallrande på hemmaplan.
Kursen hålls i Jordbro, men platsen kan variera för att få olika typer av störningar. Vi håller oss dock inom gångavstånd till ursprungsplatsen som är Lunda ängar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar